Tuesday, May 31, 2011

+HFW Day 2.


Assalamualaikum.

Hijabi Fashion Week. Day 2 - Formal Attire.
Whether it's traditional/cultural, black tie event, weddings, or anything else, show us how you get dressed up for formal event!

This is something I would wear for a daytime wedding. I chose to wear light makeup and a plain peach and cream the traditional/cultural Malay costumes called Kurung Moden.


The traditional/cultural Malay costumes are something to marvel at. These traditional/cultural Malay costumes are usually worn during special occasions such as Hari Raya Puasa, Hari Raya Haji, Weddings and sometimes visits to relatives. But then, these beautiful costumes can be worn at anytime too!







This is my dear brother, Abang Fazmer's wedding. Abang Fazmer is my older brother from my second family. The wedding day was so merry where the house were filled with relatives and their children from far and wide congregating at the house! Of course friends and colleagues came along to makes the wedding more happening. 




Malay wedding is fascinating and steeped in age-old tradition. It such are grand affairs where the couple is treated as king and queen. Weddings are usually spread out over several days, starting with the Henna-staining ceremony, followed by the Nikah ceremony and ending with the Bersanding, which is the actual wedding day. 

Happy Married my dear Abang Fazmer and Kakak Zacqyah.




Click this button to show more looks from all the lovely sisters today!
Ohhh....Wow!!!...so now u can join too! Quickly go to this site!




Monday, May 30, 2011

+HFW Day 1.

Assalamualaikum.

Hijabi Fashion Week. Day 1 - Work Wear.
What would you wear in a professional environment?

Our look as a Personal Assistant are very important to give a good image to our Boss and organisation itself. How my career affected my outfit choice?...

  

Being a Personal Assistant is like shooting from the hip. You have to be fast , you have to be ready. If it goes wrong, and it will, you will take the blame. If it goes right , that’s good because that’s how it should be. 

I Love My Job. Alhamdulillah.


Click this button to show more looks from all the lovely sisters today!
Ohhh....Wow!!!...so now u can join too! Quickly go to this site!







Saturday, May 28, 2011

+hahh???siapa yang menang?

Assalamualaikum.

Alamak...maaf sangat buat korang semua tertunggu-tunggu.....nampaknya sekali lagi sue tak dapat nak update entri dengan sempurna kerana masalah dengan internet connection..Jadi...Sue terpaksa umumkan pemenang bagi Susuegoodday's 1st Contest melalui henfon sahaja...ya... =.(

Ok...sememangnya diorang pening dan rasa serba salah sangat nak buat keputusan...Sue pun kalau boleh nak bagi semua orang hadiah tu.tapi.........maaf.........Sue boleh bagi seorang sahaja....maafkan Sue ya...

Jadi.......hasil persetujuan juri profesional iaitu kakak-kakak KKS Sue tu...dengan sebulat suaranya....mereka memilih................................................NURUL HAJAR ZAMRI sebagai pemenang!!!!!!!!!!!!

Congratulations Dora...Dora dapat menarik perhatian mereka semua..berkat bantuan kawan-kawan Dora juga kan...sporting mereka..lokasi gambar di KLPAC pun menarik sangat..tahniah lagi sekali buat Dora..

Kepada kawan-kawan yang Sue sayang..please takmau kecil hati ya...In Shaa Allah mungkin dalam contest Sue yang lain..korang adalah pemenangnya...terima kasih kerana sudi turut serta...thanks a lot everybody!!!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 25, 2011

+susuegoodday's 1ST CONTEST FINALE.

Assalamualaikum.

dengar tajuk je tak boleh blah kan. heee.

ok.akhirnya Sue dapat senaraikan di sini peserta yang layak merebut jam tangan tu. tapi sebelum apa-apa..Sue nak terangkan kenapa mereka dipilih untuk merebut hadiah tu...
i. Kreativiti dan idea yang tersendiri
ii. Kesungguhan dan daya usaha untuk menghasilkan gambar yang paling kreatif..

ya. dua faktor ini yang paling Sue cari untuk Sue hadiahkan kepada mereka jam tangan tu kerana berbaloi dengan usaha yang mereka  buat. seperti yang Sue dah bilang sebelum ini...Sue takut untuk berlaku adil dalam memilih pemenang..jadi untuk pencarian 11 peserta yang layak memenangi Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch..Sue minta bantuan mereka untuk memilih...



ok. Umi Ain adalah bertanggungjawab dalam memilih
11 peserta yang layak. Baem juga ada memberi sumbangan
 idea dalam pencarian terebut.


ok..pada 28 Mei 2011 nanti..Sue akan umumkan pemenangnya. dan kakak-kakak  akan menjadi juri 100% dalam memilih SEORANG sahaja pemenang yang paling-paling-paling layak.



ouh ya. inilah kakak-kakak.




jadi 11 peserta tersebut ialah:

-

-

-

-

-

AYAM.
kecintaannya kepada kesunyian. pelik kan dia ni. tapi tahniah sebab
Ayam berjaya tunjukkan yang Ayam ni memang kesunyian.
scary juga gambar ni kak Ayam..betulnya..




TULUS SWEET.
ok. dia berjaya tunjukkan yang dia memang seorang pencinta alam. tengok tu. dia peluk pokok. ngee.
 











NABIL IFWAT.
seperti yang kita sedia maklum. dia ni tuan empunya channel Kyopropaganda di YouTube.
memang padan lah kalau dia ni pecinta YouTube kan. ni ha habis dinding dicontengnya sampai
habis dakwat marker merah tu. ok. jangan lupa subscribe untuk Kyo ya.









NURUL HAJAR.
comel kan gambar ni. tahniah buat Dora sebab berjaya tunjukkan kesayangan kepada kawan-kawan
baik dia. dan kawan-kawan dia tu memang comel, cantik dan tuff sangat. hee..psstt....kirim salam
dekat si tuff ya Dora...ngeee..=.)





DILA BAKI.
amboi dia. siap berbingkai-bingkai lagi sign tu ya. hehehe. comel je Meon. tu kalau Meon berak kat
atas kepala Kak Dila tu..#apapontakdapat kan. ngeee..



FARAH.
dari gambar ni kita boleh nampak sangat yang Farah ni sayanggg sangat kat kereta dia kan.
siap bagi nama lagi. bila nak ajak Sue naik ni Farah? 



SUHAILA.
ok. comel juga gambar ni. siap pakai baju sekolah lagi tau.
tahniah buat Sue sebab dapat tunjukkan dalam gambar ni yang dia memang
sayangkan kawan baik dia yang dia kenal sejak dari sekolah lagi.




AIEN.
ouh. kuatnya dia angkat TV tu. hee. Lily pulak malu-malu. heee..comel.




SHAFIQA.
alahai...sayangnya dia kat Domo dia. pergi jalan-jalan pun bawak Domo dia.
nak jugak please..





APIS.
ok. satu-satunya peserta yang menggunakan animasi.
memang lah Apis ni guna animasi. dah nama pelukis kartun kan.
dan blog dia pun semua pasal hasil lukisan kartun dia.
sampai tak buat kerja dia semata-mata nak buat lukisan I Love Animations ni.
ngee...cute ok.





SCHA.
tiada tuhan selain Allah. terima kasih buat Scha kerana mengingatkan kami juga.

-

-

-

ok. tahniah kepada 11 kawan-kawan  yang berjaya menarik perhatian kami. kepada yang tidak berjaya...please don't be upset..Sue will set for the next contest ok? cuba lagi..siapa tahu rezeki korang nanti..kan..terima kasih banyak-banyak sebab sudi sertai contest Sue yang tak seberapa ni ya?

buat semua kawan-kawan yang terpilih..tunggu tarikh 28 Mei 2011 ini ok..? 




Tuesday, May 24, 2011

+susuegoodday's 1st contest III.

Assalamualaikum.

Alamak..nampaknya Sue tak dapat senarai pendekkan peserta yang layak untuk merebut jam tangan Original Retro 80's Casio tu disebabkan Sue ada masalah dengan internet connection. Sekarang pun Sue guna emel blekberi untuk post entri ni.

Ok..esok seawal-awalnya Sue akan tunjukkan kat korang siapa yang layak untuk merebut jam tangan itu ok.

Thanks darlings.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

+susuegoodday's 1st contest II.

assalamualaikum.

nampaknya contest yang Sue buat tu dah sampai di penghujungnya. tak sabar rasanya nak umumkan pemenang bagi contest Sue ni sebab ini kali pertama kan Sue buat contest kan. heeee..ok.hari tu Sue ada senaraikan 18 orang peserta terawal yang bagi penyertaan di ENTRI INI kan..jadi hari ini  Sue senaraikan lagi 15 peserta yang seterusnya ya.

MIZZ SUE.


TODT.


CIK JARI TEMBAM.


FILA LANE.


SUHAILA.


PIKA.



SHAFFIYAH. 


INA ACHIK.


NANA.



ANIM.




MRS. REDZUAN.


AYAM.



TULUS SWEET.


TWITTER-ER



NABIL IFWAT.


ok. jadi tahniah dan ribuan terima kasih diucapkan kepada semua peserta. Sue amat hargai usaha yang korang buat untuk menarik perhatian Sue. dan..In Shaa Allah malam nanti Sue akan senarai pendekkan peserta yang akan merebut Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch tu nanti..

ouh ya. lagi satu..oleh kerana Sue berasa terlalu sukar selain berasa takut untuk berlaku adil bagi membuat pilihan siapa yang bakal memenangi Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch tu..maka Sue telah menjemput orang-orang tersayang Sue untuk mengadili contest ini sekaligus dapat memberikan keputusan yang adil dan saksama. yaaa?..esok Sue akan bilang kat korang siapa mereka itu. ok?

ya. jadi dengan ini. secara rasminya Sue tutup penyertaan bagi Susuegoodday's 1st Contest

ok darlings. jumpa nanti.  



Monday, May 23, 2011

+Al-Fatihah.

 Assalamualaikum.

Al-FAtihah buat adik-adik dan mangsa yang terkorban di rumah anak-anak yatim Al-Takwa dalam kejadian tanah runtuh beberapa hari yang lepas. Sesungguhnya pemergian mereka adalah menuju jalan ke syurga. Ameen...


+Chuck Palahniuk II.



No matter how much you think you love somebody, you'll step back when the pool of their blood edges up too close.


Friday, May 20, 2011

+mole please.

assalamualaikum

#susuegoodday'sFact
=.)




Wednesday, May 18, 2011

+Chuck Palahniuk.


Your birth is a mistake you'll spend your whole life trying to correct.



Monday, May 16, 2011

+malas aih.

assalamualaikum.

beberapa hari yang lepas...Blogger buat hal kan. entri tiba-tiba hilang. komen-komen dari kawan-kawan yang kita sayang pun hilang kan...nak tahu tak muka Sue macam mana?


hehe..jangan terkejut ok.
hilang lagi.....siap!


p.s.: Selamat Hari Guru buat semua guru yang pernah mengajar Sue. nanti cerita pasal cikgu-cikgu di sekolah Sue pula ok?

Wednesday, May 11, 2011

+please darlings...beware with the SPLASHER!!!

assalamualaikum.

kepada sesiapa yang follow Twitter Sue mesti tahu apa yang selalu Sue update. kebelakangan ni Sue banyak kali cerita pasal gadis-gadis yang disimbah asid ke muka mereka di sekitar Brickfields. 

Sue harap-harap-harap-harap sangat kamu diluar sana berhati-hati. info terbaru yang Sue terima daripada D9 IPPKL:

1 lelaki berkemungkinan berketurunan India kini sedang diburu oleh cawangan khas yang ditubuhkan kerana menyimbah asid secara rambang. Keseluruhan kes adalah 22 sekitar Kuala Lumpur dan terbaru pada 7 dan 8 May di Sentul.  Modus Operandi adalah perempuan melayu bertudung dikawasan hentian bas atau berjalan kaki. Daripada 22 kes 90% adalah perempuan Melayu dan selebihnya adalah berketurunan India.

sila zoom in untuk baca dan lihat dengan lebih jelas.


baru-baru ni kawan Umi Ain dah terkena simbahan asid oleh stranger splasher ni. dan keadaan dia sangat kesian. dalam usia 24 tahun kena trauma begini.........kalau Sue di tempat dia..Sue rasa...Sue tak mampu dah nak teruskan perjalanan hidup. Sue doakan kawan Umi Ain tetap sabar..semoga ada hikmah disebalik kejadian ini.

jadi. sekali lagi Sue berharap dan berharap dan berharap agar kita sama-sama jaga diri ya. tak mau jalan seorang diri. lihat dan awasi kiri dan kanan kita. mana-manalah yang kita pergi. berhati-hati tau...Sue risau sangat.

please my dear darlings..please take care ourself!





+quality time XI.

assalamualaikum.

darlings.

betullah hukum dunia yang mengatakan bahawa ibu bapa dan keluarga memainkan peranan yang paling penting dalam membangunkan modal insan seseorang itu. kerana ibu bapa dan keluarga adalah orang paling dekat dan paling dikenali sekali dari semenjak kita lahir.

bermulanya semalam, Sue sempat membaca sebuah blog personal seorang saudari ini. kesemua isi kandungan blog dia penuh dengan makian, ketidakpuashatian selain carutan yang pelbagai. walaubagaimanapun, masih terdapat beberapa entrinya mengharapkan sesuatu seperti inginkan perubahan dalam hidup dia dan menyayangi Islam.  

berbanding dengan blog-blog yang Sue senaraikan di dalam blog list Sue di sini..seperti contoh terbaik, Vivy Sofinas Yusof dalam blognya, kesemua cerita yang dikongsikan membuat semua orang gembira dan menumpang kegembiraan bersama. tak pernah mem-poyo-kan diri dengan mencarut carutan yang sangat low-class. 

apa yang Sue dapati, saudari ini..dia memang kekurangan kasih sayang. itu saja yang Sue nampak dan rasanya..tak perlu Sue teruskan untuk membaca blognya selepas ini kerana sememangnya dia dah tak boleh menerima pendapat orang lain. 

so poor...T_T

jadi hari ini...Sue nak cerita lagi mengenai keluarga Sue..ini kali pertama Sue pergi McDonald di Bangsar walaupun tiap-tiap minggu duduk di Bangsar. betulllllnyaaaaa...heee..seronok juga McD di sana. sebab meriah kerana ramai orang dan banyak tempat untuk duduk. Sue keluar bersama Umi Ain dan Iman.








Iman menjadi perhatian waktu tu. pelbagai aksi yang Iman buat semasa makan. dan orang keliling dia dok pandang dan senyum-senyum lihat telatah Iman. paling kelakar bila Iman menari mengikut rentak lagu yang dipasang dekat McD tu. hahaha. comel anak Umi Sue ni. ngeee. 






maaflah. kadang-kadang Sue memang macam budak sebaya Iman perangainya. ngeee..






ouh ya. Sue rasa semua orang dah tahu kan? dengan pembelian McValue Lunch bersama aiskrim Sundae. korang bole dapat clear glass CocaCola ni secara percuma. comel sangat. kalau korang tak suka dengan aiskrim Sundae tu. boleh juga beli dengan harga RM8.hee. Sue dah ada 2 koleksi. hehe..







comel sangat anak buah Sue ni. nakal dia pun comel sangat. hari tu..boleh pulak Iman wiwie *BERAK*. busuk gila ok. ingatkan nak jalan-jalan lepas makan ayam goreng McD tu. oleh kerana Iman wiwie..maka terpaksalah batalkan hasrat dan terus hantar Iman pulang. alahai Iman..Iman...


I LOVE MY FAMILY.


p.s.: sayangi keluarga anda. terima mereka seadanya. nescaya...hidup kita akan bahagia.
p.s.: dunia ini tak perlu maki hamun, kutuk mengutuk dan carut mencarut untuk kekal aman, damai dan bahagia.