Tuesday, May 31, 2011

+HFW Day 2.


Assalamualaikum.


Hijabi Fashion Week. Day 2 - Formal Attire.
Whether it's traditional/cultural, black tie event, weddings, or anything else, show us how you get dressed up for formal event!

This is something I would wear for a daytime wedding. I chose to wear light makeup and a plain peach and cream the traditional/cultural Malay costumes called Kurung Moden.


The traditional/cultural Malay costumes are something to marvel at. These traditional/cultural Malay costumes are usually worn during special occasions such as Hari Raya Puasa, Hari Raya Haji, Weddings and sometimes visits to relatives. But then, these beautiful costumes can be worn at anytime too!








This is my dear brother, Abang Fazmer's wedding. Abang Fazmer is my older brother from my second family. The wedding day was so merry where the house were filled with relatives and their children from far and wide congregating at the house! Of course friends and colleagues came along to makes the wedding more happening. 




Malay wedding is fascinating and steeped in age-old tradition. It such are grand affairs where the couple is treated as king and queen. Weddings are usually spread out over several days, starting with the Henna-staining ceremony, followed by the Nikah ceremony and ending with the Bersanding, which is the actual wedding day. 

Happy Married my dear Abang Fazmer and Kakak Zacqyah.




Click this button to show more looks from all the lovely sisters today!
Ohhh....Wow!!!...so now u can join too! Quickly go to this site!




Monday, May 30, 2011

+HFW Day 1.

Assalamualaikum.

Hijabi Fashion Week. Day 1 - Work Wear.
What would you wear in a professional environment?

Our look as a Personal Assistant are very important to give a good image to our Boss and organisation itself. How my career affected my outfit choice?...

  

Being a Personal Assistant is like shooting from the hip. You have to be fast , you have to be ready. If it goes wrong, and it will, you will take the blame. If it goes right , that’s good because that’s how it should be. 

I Love My Job. Alhamdulillah.


Click this button to show more looks from all the lovely sisters today!
Ohhh....Wow!!!...so now u can join too! Quickly go to this site!







Saturday, May 28, 2011

+hahh???siapa yang menang?

Assalamualaikum.

Alamak...maaf sangat buat korang semua tertunggu-tunggu.....nampaknya sekali lagi sue tak dapat nak update entri dengan sempurna kerana masalah dengan internet connection..Jadi...Sue terpaksa umumkan pemenang bagi Susuegoodday's 1st Contest melalui henfon sahaja...ya... =.(

Ok...sememangnya diorang pening dan rasa serba salah sangat nak buat keputusan...Sue pun kalau boleh nak bagi semua orang hadiah tu.tapi.........maaf.........Sue boleh bagi seorang sahaja....maafkan Sue ya...

Jadi.......hasil persetujuan juri profesional iaitu kakak-kakak KKS Sue tu...dengan sebulat suaranya....mereka memilih................................................NURUL HAJAR ZAMRI sebagai pemenang!!!!!!!!!!!!

Congratulations Dora...Dora dapat menarik perhatian mereka semua..berkat bantuan kawan-kawan Dora juga kan...sporting mereka..lokasi gambar di KLPAC pun menarik sangat..tahniah lagi sekali buat Dora..

Kepada kawan-kawan yang Sue sayang..please takmau kecil hati ya...In Shaa Allah mungkin dalam contest Sue yang lain..korang adalah pemenangnya...terima kasih kerana sudi turut serta...thanks a lot everybody!!!



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 25, 2011

+susuegoodday's 1ST CONTEST FINALE.

Assalamualaikum.

dengar tajuk je tak boleh blah kan. heee.

ok.akhirnya Sue dapat senaraikan di sini peserta yang layak merebut jam tangan tu. tapi sebelum apa-apa..Sue nak terangkan kenapa mereka dipilih untuk merebut hadiah tu...
i. Kreativiti dan idea yang tersendiri
ii. Kesungguhan dan daya usaha untuk menghasilkan gambar yang paling kreatif..

ya. dua faktor ini yang paling Sue cari untuk Sue hadiahkan kepada mereka jam tangan tu kerana berbaloi dengan usaha yang mereka  buat. seperti yang Sue dah bilang sebelum ini...Sue takut untuk berlaku adil dalam memilih pemenang..jadi untuk pencarian 11 peserta yang layak memenangi Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch..Sue minta bantuan mereka untuk memilih...




ok. Umi Ain adalah bertanggungjawab dalam memilih
11 peserta yang layak. Baem juga ada memberi sumbangan
 idea dalam pencarian terebut.


ok..pada 28 Mei 2011 nanti..Sue akan umumkan pemenangnya. dan kakak-kakak  akan menjadi juri 100% dalam memilih SEORANG sahaja pemenang yang paling-paling-paling layak.



ouh ya. inilah kakak-kakak.




jadi 11 peserta tersebut ialah:

-

-

-

-

-

AYAM.
kecintaannya kepada kesunyian. pelik kan dia ni. tapi tahniah sebab
Ayam berjaya tunjukkan yang Ayam ni memang kesunyian.
scary juga gambar ni kak Ayam..betulnya..




TULUS SWEET.
ok. dia berjaya tunjukkan yang dia memang seorang pencinta alam. tengok tu. dia peluk pokok. ngee.
 











NABIL IFWAT.
seperti yang kita sedia maklum. dia ni tuan empunya channel Kyopropaganda di YouTube.
memang padan lah kalau dia ni pecinta YouTube kan. ni ha habis dinding dicontengnya sampai
habis dakwat marker merah tu. ok. jangan lupa subscribe untuk Kyo ya.









NURUL HAJAR.
comel kan gambar ni. tahniah buat Dora sebab berjaya tunjukkan kesayangan kepada kawan-kawan
baik dia. dan kawan-kawan dia tu memang comel, cantik dan tuff sangat. hee..psstt....kirim salam
dekat si tuff ya Dora...ngeee..=.)





DILA BAKI.
amboi dia. siap berbingkai-bingkai lagi sign tu ya. hehehe. comel je Meon. tu kalau Meon berak kat
atas kepala Kak Dila tu..#apapontakdapat kan. ngeee..



FARAH.
dari gambar ni kita boleh nampak sangat yang Farah ni sayanggg sangat kat kereta dia kan.
siap bagi nama lagi. bila nak ajak Sue naik ni Farah? 



SUHAILA.
ok. comel juga gambar ni. siap pakai baju sekolah lagi tau.
tahniah buat Sue sebab dapat tunjukkan dalam gambar ni yang dia memang
sayangkan kawan baik dia yang dia kenal sejak dari sekolah lagi.




AIEN.
ouh. kuatnya dia angkat TV tu. hee. Lily pulak malu-malu. heee..comel.




SHAFIQA.
alahai...sayangnya dia kat Domo dia. pergi jalan-jalan pun bawak Domo dia.
nak jugak please..





APIS.
ok. satu-satunya peserta yang menggunakan animasi.
memang lah Apis ni guna animasi. dah nama pelukis kartun kan.
dan blog dia pun semua pasal hasil lukisan kartun dia.
sampai tak buat kerja dia semata-mata nak buat lukisan I Love Animations ni.
ngee...cute ok.





SCHA.
tiada tuhan selain Allah. terima kasih buat Scha kerana mengingatkan kami juga.

-

-

-

ok. tahniah kepada 11 kawan-kawan  yang berjaya menarik perhatian kami. kepada yang tidak berjaya...please don't be upset..Sue will set for the next contest ok? cuba lagi..siapa tahu rezeki korang nanti..kan..terima kasih banyak-banyak sebab sudi sertai contest Sue yang tak seberapa ni ya?

buat semua kawan-kawan yang terpilih..tunggu tarikh 28 Mei 2011 ini ok..? 




Tuesday, May 24, 2011

+susuegoodday's 1st contest II.

assalamualaikum.

nampaknya contest yang Sue buat tu dah sampai di penghujungnya. tak sabar rasanya nak umumkan pemenang bagi contest Sue ni sebab ini kali pertama kan Sue buat contest kan. heeee..ok.hari tu Sue ada senaraikan 18 orang peserta terawal yang bagi penyertaan di ENTRI INI kan..jadi hari ini  Sue senaraikan lagi 15 peserta yang seterusnya ya.

MIZZ SUE.


TODT.


CIK JARI TEMBAM.


FILA LANE.


SUHAILA.


PIKA.



SHAFFIYAH. 


INA ACHIK.


NANA.



ANIM.




MRS. REDZUAN.


AYAM.



TULUS SWEET.


TWITTER-ER



NABIL IFWAT.


ok. jadi tahniah dan ribuan terima kasih diucapkan kepada semua peserta. Sue amat hargai usaha yang korang buat untuk menarik perhatian Sue. dan..In Shaa Allah malam nanti Sue akan senarai pendekkan peserta yang akan merebut Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch tu nanti..

ouh ya. lagi satu..oleh kerana Sue berasa terlalu sukar selain berasa takut untuk berlaku adil bagi membuat pilihan siapa yang bakal memenangi Original Casio Vintage Retro 80s Digital Watch tu..maka Sue telah menjemput orang-orang tersayang Sue untuk mengadili contest ini sekaligus dapat memberikan keputusan yang adil dan saksama. yaaa?..esok Sue akan bilang kat korang siapa mereka itu. ok?

ya. jadi dengan ini. secara rasminya Sue tutup penyertaan bagi Susuegoodday's 1st Contest

ok darlings. jumpa nanti.  



Monday, May 23, 2011

+Chuck Palahniuk II.



No matter how much you think you love somebody, you'll step back when the pool of their blood edges up too close.


Friday, May 20, 2011

+mole please.

assalamualaikum

#susuegoodday'sFact
=.)




Monday, May 16, 2011

+malas aih.

assalamualaikum.

beberapa hari yang lepas...Blogger buat hal kan. entri tiba-tiba hilang. komen-komen dari kawan-kawan yang kita sayang pun hilang kan...nak tahu tak muka Sue macam mana?


hehe..jangan terkejut ok.
hilang lagi.....siap!


p.s.: Selamat Hari Guru buat semua guru yang pernah mengajar Sue. nanti cerita pasal cikgu-cikgu di sekolah Sue pula ok?

Monday, May 09, 2011

+siapa gerangan abang-abang vespa ni?

assalamualaikum.

hai darlings..hari ni Sue nak kongsi lagi cerita. kali ni mengenai abang-abang Vespa yang Sue  dan kawan-kawan jumpa sepanjang perjalanan kami dari Ipoh untuk datang ke majlis persandingan Kak Ajjah yang lepas. 

apa yang menarik perhatian Sue sangat-sangat ialah sepanjang perjalanan kami tu..kenderaan motosikal yang paling banyak kami nampak adalah Vespa. Sue macam hairan dan ada sedikit jakun bila nampak satu-satu kumpulan konvoi Vespa ada di sepanjang perjalan kami.

Vespa mereka semua comel-comel. Sue sempat ambil beberapa gambar mereka..heeeee


comel kan diorang ni...yang abang Vespa Biru ni sporting habis.
siap bagi senyuman paling manis dan lambai kat Sue lagi tau. 




haa..ini di antara gambar kesukaan Sue.
Sue suka abang ni...friendly sangat. 




ok. ini adalah gambar paling Sue suka.
kami saling melambai di hari hujan tu.
tapi Sue langsung tak nampak muka dia. siapa eah?

ya...jadi Sue harap di sini..kepada siapa-siapa yang kenal mereka di atas ni..bilanglah dekat Sue..Sue nak tahu mereka yang ramah-tamah ni..dan Sue suka Vespa mereka...ouh...Sue suka perjalan pergi dan pulang dari Ipohhhhhh....

p.s.: abah Sue ada Vespa dulu..tapi sekarang dah jual..T_T 




+Hijabi Fashion Week #2.

Assalamualaikum.

Hi darling, 
Just drop by to say..i'm soooooo will be participating in upcoming Hijabi Fashion Week as i said for the past few months at HERE and it's absolutely happen on this May 30 until June 05.







For more details about this HFW, just go to the official HFW website HERE and also, don't forget to click Attending on HFW Facebook Event page at HERE.

YAYYY!!



Friday, May 06, 2011

+selamat pengantin baru Kakak Ajjah dan Abang Zul.

assalamualaikum.

ya. minggu lepas, Sue pergi ke Ipoh untuk hadir ke majlis perkahwinan kak Ajjah dan abang Zul. walaupun perjalanan mengambil masa yang lama sebab terlalu ramai orang nak balik Ipoh, tapi seronok sebab akhirnya dapat tengok kakak dan abang di hari bahagia mereka. cewaahh kan ayat Sue. ngee..Alhamdulillah..selamat sudah majlis walimatulurus kak Ajjah Sue tu. 


bagai merpati dua sejoli tau.
sama cantik dan sama padan lah...


cantik betul hiasan dewan dan pelamin mereka. menarik perhatian Sue sangat-sangat. tapi Sue buat cool je..tehehe. padahal...macam OMG OMG...camtu kan...ngeee.. 





ucapan ikhlas dari Susuegoodday, Umi Ain dan Baem
untuk kakak dan abang.




guestbook yang simple tetapi sangat niceeee.

ambil kesempatan bergambar sama. nervous ok...heee..
abang dan kakak lawa dan kacak waktu tu.
serius ni.. =.="




kakak tersayang yang cantik sangattttt~~



hi ibu. inilah ibu kakak. cantik kan?



ok. ini ialah Halida..budak paling comel yang Sue jumpa masa tu tau.
saja bagi gambar dua sebab terlalu excited katanya jumpa Halida kan.
ngee..
 

ouh ya..tak sempat nak ambil gambar family kak Ajjah. tema mereka semua adalah warna kelabu. Sue jumpa kakak-kakak kepada kak Ajjah semua cantik-cantik. ruginya tak ambil gambar mereka. T_T. buat kakak..nanti kirim salam buat keluarga akak ya..heee...love u!.


SELAMAT PENGANTIN BARU KAKAK AJJAH DAN ABANG ZUL.
SEMOGA BERKEKALAN SEHINGGA KE AKHIR HAYAT.